Mihaela Neţoiu a absolvit Universitatea Bucureşti, Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, secţia Germană-Engleză.

Este masteranda la masterul interdisciplinar "Pedagogii alternative si arta teatrala in educatie" organizat de catre Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei si de catre UNATC ( Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica I.L.Cragiale).

  • a participat în Austria, ca voluntar al programului EVS (European Voluntary Service) la proiectul artistic şi cultural Graz 2003 Capitală culturală a Europei. A lucrat în centrul pentru copii Minicosmos 2003 unde a participat la organizarea de proiecte culturale pentru copii : workshop-uri, concerte, ghidaje în muzee şi expoziţii, activităţi creative în aer liber, evenimente de teatru şi de film.
  • a lucrat ca educatoare de limbă germană la Grădiniţa 117 (sector 1)
  • a tradus din germană în română cărţile "Metoda Mohr - Programul dvs. personal pentru succes profesional şi fericire" de Bärbel şi Clemens Maria Mohr / editura Curtea Veche; "Canişul divei" (roman) de Helmut Krausser /editura Humanitas; "Oamenii, Biserica, Ţara. Creştinismul ca provocare socială" de cardinalul Christoph Schönborn /editura Anastasia.
  • a susţinut cursuri de limba germană pentru copii prin joc şi activităţi practice la Grădiniţele Arc-En-Ciel şi Grădiniţele nr 111 şi 123.
  • a participat ca voluntar la programul de animaţie clinică prin Origami şi jocuri "Maria" organizat de A.C.T.O.R. (Asociaţia Culturală pentru Teatru şi Origami din România) pentru copiii internaţi în spitalele Lacul Bucura şi Grigore Alexandrescu.
  • a lucrat la Institutul Cultural Român unde a iniţiat şi coordonat festivalul de teatru în aer liber APĂAERFOC şi intervenţia artistică în spaţiul public TRANSPORT IEŞIT DIN COMUN.
  • susţine cursuri de limba germană pentru adulţi si copii la Casa Schiller.