Lavinia Răileanu a absolvit Universitatea de arte ’’George Enescu’’ Iași, Facultatea de Arte Plastice, Decorative și Design, Master specializare în Arte Plastice și decorative forma de cercetare și Facultatea de arte plastice, specializare în Pedagogia artelor plastice și decorative.

Este studenta a Facultății de Psihologie și Științe ale Educației la Universitatea ’’Alexandru Ioan Cuza ‘’ din Iași, anul II, specializare Psihologie.

  • deține experiență în educație plastică, artă contemporană, coregrafie și scenografie, dans experimental și popular, activități muzicale.
  • a înființat și coordonat în perioada 2006-2013, Asociația de Artă și Tradiție ”Coconițe” și Ansamblul de dans experimental ”Coconițe”, în cadrul cărora a susținut activități artistice, didactice, de proiectare, predare și interpretare.
  • în calitate de coordonator al ansamblului, a participat și a organizat spectacole, evenimentele cultural-artistice, înregistrări, filmări, proiecte : Proiectul cultural ’’Lecțiuni de dansu’ - sec XIX’’, Spectacolul Cultural-Educațional ’’Printre ei…’’, Spectacolul multicultural ’’Pe aripile visului’’.
  • a fost profesor de arte vizuale la clasele V – VIII în perioada 2008-2009, 2010–2012.