Despre noi

Asociaţia Dintr-un Basm este o organizaţie independentă, imprevizibilă, non-formală şi non-convenţională, cu scopuri creativ-imaginative, ce funcţionează liber şi bucuros conform Legii Basmului (probabil nr. 1001). Suntem o echipă de detectori de basm profesionişti, de diferite specialităţi. Detectăm şi scoatem la iveală basmele nescrise, ascunse în oamenii şi în lucrurile pe care le întâlnim.

Pentru că ne-am asociat cu un basm, îl purtăm mereu la noi, ca pe un instrument de lucru preţios. Acesta are forma unui cristal colorat şi foloseşte la privit lumea prin el. Cu ajutorul lui, detectăm purtătorii-de-basm ce trăiesc neobservaţi în preajma noastră, tineri şi mai ales copii. Odată descoperiţi, îi invităm în zona creativităţii şi le oferim instrumente creative prin care să exprime şi să comunice celorlalţi fragmente-cristal din basmele din ei.

Clubul Vis in Dungi este locul în care creativitatea şi basmul se întâlnesc. În care imaginaţia copilului cutreieră liber, îmbracă forme artistice şi se răsfaţă în culori şi în dungi. Este locul în care, împreuna cu copiii, pescuim basmele din noi, le scoatem la suprafaţă, le pictăm, le modelăm, le punem în scenă şi le dăm noi şi neaşteptate forme. Le şlefuim şi le cizelăm până când îşi arată adevărata culoare şi strălucire şi pot fi împărtăşite celorlalţi.

Clubul Vis in Dungi găzduieşte ateliere şi cursuri susţinute de profesori-coordonatori specializaţi, în care copiii sunt atent îndrumaţi spre descoperirea propriului potenţial creativ, spre cunoaşterea de noi mijloace de exprimare artistice şi spre deprinderea de activităţi sociale şi practice:

  • atelier de arte plastice
  • atelier de arte decorative (grafică, pictură, sculptură, design, arte textile, scenografie, ceramică, icoană, instalaţie artistică)
  • atelier de teatru
  • atelier de experimente ştiinţifice
  • club de muzică (chitară și voce)
  • cursuri de limbi străine (germană, engleză și franceză)