Albumul « Oraşul Înfiat - Oraşul Înviat, un portret de cetate văzut de copii » este primul album de artă al preşcolarilor, o monografie plastică a Bucureştiului în viziunea artiştilor de 3-7 ani, cuprinzând o colecţie de desene realizată de peste 600 de copii din 46 de gradiniţe ale capitalei.

Autoarea este Maria-Cosmina Dragomir, profesor de arte vizuale, iniţiator şi coordonator al mai multor concursuri de arte plastice destinate copiilor preşcolari, organizate la nivel naţional şi municipal (Olimpiada Naţională de Arte Plastice pentru preşcolari, Expoziţia Experiment de Arte textile pentru preşcolari, Concursul de modelaj şi ceramică « Artele focului ») şi antrenoarea echipei de copii selecţionaţi pentru a participa la concursuri internaţionale de desen şi pictură, distinşi cu premii importante.

"Primul album de artă al copiilor se doreşte a fi, la prima vedere, o monografie a oraşului. Dar, în acelaşi timp, este o ecografie, o geografie, o hagiografie şi o caligrafie a lui. Spiritual, e rezultatul unei coregrafii (balet al graţioaselor minţi curate), iar vizual, se concretizează într-un mare portret. O instalaţie de imagini, texte şi nevăzută nădejde care vin să întregească, precum un mozaic, Chipul Cetăţii. Pentru că el, copilul, izbuteşte să oglindească în lucrarea lui şi oraşul din noi, nu doar pe cel din preajma noastră. El conservă şi parfumul, şi rotirea, şi foşnetul, şi mângâierea. Copilul dezvăluie chipul oraşului-organism, al oraşului-embrion din pântecele timpului. Cetatea noastră nu s-a născut de fapt, încă se divide. Data probabilă a naşterii, îmi şoptesc ei, este astăzi acum, când domniile voastre l-aţi primit în scutecele coperţilor şi îl cercetaţi" ( Maria-Cosmina Dragomir)